Taylor Academy Series

De nieuwe instapserie van Taylor

Als je begint met gitaar spelen, is het heel belangrijk een instrument te kiezen dat je inspireert en niet belemmert. Het moet comfortabel voelen, makkelijk te bespelen zijn, goed klinken, maar het liefst ook niet te duur zijn. Met deze filosofie in gedachten heeft Taylor de nieuwe Academy Series ontworpen, die dit jaar uitkomt. Binnenkort is de serie ook bij GuitarKing te verkrijgen. 

Voor deze serie heeft Taylor alles weggelaten wat niet essentieel is voor een goed klinkende en goed voelende gitaar, en is er juist erg veel aandacht besteed aan wat hiervoor wel belangrijk is. In de praktijk houdt dit in dat de gitaren uit de Academy Series geen binding en andere versiering hebben, maar wel erg goed gebouwd zijn en makkelijk spelen. Een leuk detail is de afgeronde hoek van de klankkast, die je verder alleen bij de duurste gitaren van Taylor vindt. Deze zogenaamde “arm rest” vergroot het spelcomfort omdat je arm er lekker overheen ligt.

Welke modellen verschijnen er in de Academy Series?

Er verschijnen drie modellen in de Academy Series. Alle drie hebben ze een massief sparren bovenblad: Sitka Spruce voor de modellen met stalen snaren en Lutz Spruce voor de nylonsnaar. De zij- en achterkanten zijn gemaakt van gelamineerd sapele, wat familie is van mahoniehout.

Alles is erop gericht de gitaren zo makkelijk mogelijk bespeelbaar te maken. De snaarlengte van de steel-strings is daarom een fractie korter dan normaal, ongeveer 63 cm, wat de snaarspanning iets verlaagt en gitaargrepen iets compacter maakt. Ook hebben de steel-strings iets dunnere snaren dan normaal, wat het indrukken van grepen makkelijker maakt.

Alle drie de modellen zijn zowel links- als rechtshandig te krijgen. Daarnaast kun je kiezen voor een versie met of zonder de nieuwe ES-B elektronica. Deze voorversterker heeft een volumeknop, een toneknop en een ingebouwd stemapparaat. Alle Academy Series gitaren worden geleverd in een stevige lichtgewicht hoes.

Dit zijn de drie modellen in de Academy Series:

Dreadnought

Het Dreadnought-model is al meer dan honderd jaar zeer populair, en wordt door zo goed als alle merken gemaakt. De vrij grote kast en de stalen snaren zorgen voor een luid en vol geluid. De gitaar is zowel geschikt voor spelen met vingers als voor het gebruik van een plectrum. Je kunt er hard op spelen, maar ook gevoeligere zachte liedjes zullen er mooi vol op klinken.

De Dreadnought uit de Taylor Academy Series heet Academy 10 en gaat bij de introductie €549 kosten; de Academy 10e is de versie met elektronica. Deze kost bij binnenkomst €649. Linkshandige versies kosten hetzelfde.

Grand Concert

De Grand Concert heeft ook stalen snaren, maar een iets kleinere kast dan de Dreadnought, wat ervoor zorgt dat hij bij sommige gitaristen makkelijker op schoot ligt. Vanwege de kleinere kast is de gitaar zeer geschikt voor het bespelen met de vingers, en voor slaggitaristen met een lichtere aanslag.

De Grand Concert uit de Taylor Academy Series heet Academy 12 en gaat bij de introductie €549 kosten; de Academy 12e is de versie met elektronica. Deze kost bij binnenkomst €649. Linkshandige versies kosten hetzelfde.

Grand Concert Nylon

De Grand Concert Nylon heeft dezelfde kastvorm als de bovenstaande Academy 12, maar heeft nylon snaren. Het model is ontworpen voor een veelzijdige en heldere klank. Ook was het een ontwerpdoel om de gitaar erg makkelijk bespeelbaar te maken voor zowel beginners als voor bespelers van een staalsnarige gitaar die hun eerste nylon-snaar aanschaffen.

De Grand Concert Nylon uit de Taylor Academy Series heet Academy 12-N en gaat bij de introductie €599 kosten. De versie met voorversterker heet Academy 12e-N. Deze kost bij binnenkomst €699. Linkshandige versies kosten hetzelfde.

Niet alleen voor beginners

Een goed gebouwde, makkelijk spelende, geweldig klinkende en niet te dure gitaar zal niet alleen beginners aanspreken. Daarom nodigen we iedereen uit de nieuwe Academy Series eens te komen proberen! 

Guitarking heeft alle rechtshandige modellen inmiddels besteld. We verwachten ze binnenkort in de winkel. Wil je meer informatie of wil je alvast een Academy Series model bestellen? Stuur dan een mailtje naar GUITARKING

Nieuwsbrief

Twitter updates

Volg ons op Twitter!