Supro

Vintage vibe - moderne bespeelbaarheid

Supro gitaren en versterkers zijn onlosmakelijk verboden met de opkomst van de rock ‘n roll en de electrische Chicago-blues. In de jaren ‘50 en ‘60 werd het Amerikaanse merk bekend met gitaren en versterkers die gemaakt werden door het bedrijf Valco. Beroemde Supro-gebruikers zijn o.a. Jimi Hendrix, Jimmy Page, Link Wray, Joe Perry en Dan Auerbach. Veel van Supro’s revolutionaire ontwerpen zijn nu opnieuw uitgebracht, met de beroemde looks en sound, maar met moderne bespeelbaarheid en betrouwbaarheid. Nu ook verkrijgbaar bij GuitarKing!

Supro gitaren

Supro gitaren zijn opvallende verschijningen. Art deco vormgeving, soms met een gegoten reso-glass top en unieke details. De pickups hebben voor de jaren ‘50 revolutionaire ontwerpen met een zeer herkenbaar en pittig rock ‘n roll-geluid, zoals de gold-foil en de Vista-tone.

De steeds duurder wordende originele vintage Supro's klinken weliswaar geweldig, maar hebben vaak moeilijk bespeelbare dikke halzen en niet te intoneren bruggen. Bij de nieuwe heruitgaves zijn deze eigenschappen aangepast naar moderne maatstaven. De modellen spelen gemakkelijk, blijven goed op stemming en resoneren beter dan ooit, door de verbeterde constructie.

Supro versterkers en pedalen

De versterkers van Supro hebben een heel organische overdrive, met rijke middentonen en een grote aanslaggevoeligheid. Liefhebbers van Led Zeppelin: kom vooral ook de Black Magick combo beluisteren, die gebaseerd is op Jimmy Page’s vintage Supro uit de 1959!

Ben je gek op het dynamische en rijke karakter van Supro-versterkers, maar bereik je deze sound liever met pedalen: bekijk dan vooral de nieuwe Supro Drive en Boost effecten.

Nieuwsgierig geworden?

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze Supro-collectie? Klik hier voor meer informatie over onze voorradige Supro producten. Uiteraard ben je ook welkom om bij ons in de winkel te komen kijken en luisteren. De koffie staat klaar!

Nieuwsbrief

Twitter updates

Volg ons op Twitter!