S-Less is more

Slash is meer dan een donkere bos krullen, hoge hoed en zonnebril.

Eind jaren tachtig plugde Slash zijn Gibson Les Paul standard met twee Seymour Duncan alnico II pickups in een Marshall versterker. Met deze geweldig karakteristieke combinatie speelde hij pakkende gitaarriffs en leadpartijen en was hij direct onderscheidende van de toen heersende gitaristen als Steve Vai, Yngwie Malmsteen etc. met een veel complexer geluid.       

Invloedrijk

Zijn spel klonk minder geschoold en had meer blues/rock DNA en werd snel opgepikt door vele gitaar liefhebbers. Gitaar leraren studeerden snel alle bekende Slash riffs in om het vervolgens weer aan hun gitaar leerlingen te leren. Al heel snel hoorde je al zijn bekende gitaar riffs en solo’s terug in alle lagen van ons gitaar landschap.

 

Het AFD geluid werd een term en begrip onder gitaristen

Er gaan heel veel spannende en smakelijke verhalen rond over hoe de gitaarsound van AFD na veel testen met speciaal gehuurde amps bij S.I.R tot stand is gekomen. Zoals veel gitaristen zelf al hebben kunnen ervaren is de keuze van de amp dus zeker een heel belangrijk onderdeel geweest. Hoe dan ook aan de basis van deze geroemde AFD sound stond een Gibson Les Paul met twee Seymour Duncan Alnico II pickups die zonder teveel toevoeging eigenlijk rechtstreeks in een scheurende Marshall versterker werd aangesloten. Enkel een wah effect zorgt hier en daar voor wat lead versiering. En als laatste en zeker niet onbelangrijkste schakel de toon en vibrato van Mister Slash himself. VOILA!  AFD

 

Klik op de foto's hierboven voor meer info

De Epiphone Slash Les paul signature modellen zijn allemaal uitgevoerd met special Alnico 2 elementen, CTS potmeters en Switchcraft 3 standen switch. De gitaar word geleverd inclusief een passende Slash signature koffer en indien gewenst naar voorkeur afgesteld voor levering. Kom gerust eens langs om de gitaren te testen in onze winkel of bestel ze met recht van retour HIER direct in de webshop.

Gibson Novemberburst ook aanwezig en testklaar

Bent u toch meer van het Amerikaanse aanbod? We hebben ook de Gibson Les Paul November burst en voor de Akoestische liefhebbers een prachtige Gibson Slash J45 Novemberburst.