Kool, Elfring en Kool & Elfring

Dit indrukwekkende muurtje is opgebouwd uit handgebouwde buizenversterkers van Nederlandse bodem. De makers van dit moois zijn Kool, Elfring en Kool & Elfring. Als je de vorige zin een tikkie verwarrend vond ben je niet de enige: er wordt ons regelmatig gevraagd of deze versterkers nu van hetzelfde merk zijn of niet.  

Versterkers van Kool en Elfring

Van Kool & Elfring naar Elfring en Kool

Aryjan Kool en Floris Elfring startten in 2007 hun versterkermerk Kool & Elfring, dat het goed deed in binnen- en buitenland. Hun vlaggenschip, de Black Rose versterker, en ook de twee speakerkasten op de foto hebben we hiervan nog op voorraad.

In 2015 zijn beide bouwers onder hun eigen naam verder gegaan. Zo ontstonden de twee afzonderlijke merken Elfring en Kool, die ook allebei in onze winkel te vinden zijn.

Klassiekers met moderne eigenschappen

Zowel Kool Amplification als Elfring Amps maakt versterkers met gevoel voor traditie, vaak gebaseerd op vintage klassiekers. Maar vaak hebben ze ook moderne eigenschappen, die de veelzijdigheid en toepasbaarheid vergroten, zoals een instelbaar vermogen of een toegevoegde reverb. 

Een verschil is dat veel ontwerpen van Kool een Britse voicing hebben, terwijl versterkers van Elfring vaak Amerikaanser klinken. Beide merken worden met liefde en aandacht gemaakt, met de beste onderdelen die je je kunt wensen.

Ben je nog niet bekend met Kool en Elfring?

Ben je nog niet bekend met de versterkers op de foto? Wees dan van harte welkom in onze winkel in Boekel om ze naast elkaar te testen. Je kunt ook meer info vinden over Elfring en Kool (& Elfring) op onze site.