Kemper Kabinet

Amp in the room

De Kemper Kabinet is een lichtgewicht en krachtige ultralineaire (full range) luidsprekerkast voor de Kemper Profiler, met een keuze uit 16 verschillende speakerkarakters. Het vertrouwde "amp in the room" -gevoel is terug! Binnenkort te testen en te koop in onze winkel.

Het vertrouwde gevoel van een gitaarcabinet

Het Kemper Kabinet bevat de nieuwe Kemper Kone luidspreker, een 12" fullrange-luidspreker die exclusief is ontworpen door Celestion voor Kemper, en een door Kemper ontwikkelde technologie, waardoor het mogelijk is om verschillende luidspreker-karakteristieken digitaal te "imprinten" in één enkel cabinet.

In vergelijking met andere fullrange-systemen is het uitstralingspatroon van de Kemper Kone vernauwd, zodat de uitstraling van de speaker overeenkomt met de natuurkundige eigenschappen die we gewend zijn van een klassieke gitaarluidspreker. Het het fullrange-geluid van de de Kemper Kabinet heeft hierdoor toch duidelijk het karakter van een gitaarcabinet, in tegenstelling tot gewone PA-luidsprekers of monitor-luidsprekers.

Onder de imprints vind je een geweldig assortiment aan bekende gitaarluidsprekers van Celestion, JBL, Jensen en nog veel meer, maar ook zeldzame en bijzondere luidsprekers van andere fabrikanten zoals Oxford of Goodmans Audio. En via toekomstige software-updates zullen er nog meer luidspreker-imprints worden toegevoegd.

Hoe werkt het in de praktijk?

Als je de Profiler op de Monitor CabOff stand instelt, schakelt het Kabinet van full-range mode naar de Speaker Imprint Mode, die dan exact één van de 19 klassieke gitaarluidsprekers nabootst. Zo brengen de imprints het vertrouwde “amp in the room”-geluid terug. En de imprints van de Kabinet kunnen dus gelijktijdig worden gebruikt met de mic'ed cabinet simulaties van een Profile.

Aangezien de intelligentie van Kabinet in de DSP van de Profiler ligt, kun je de individuele imprints gewoon samen met je favoriete rigs verwisselen. Als je overschakelt naar een full-range geluid, bijvoorbeeld voor een akoestische gitaar, zal het Kabinet dus automatisch overschakelen naar full-range modus. En: een geluidsbron die via de Aux-ingang op de Profiler is aangesloten, wordt in de full-range modus afgespeeld, zelfs wanneer je tegelijkertijd voor de versterker een Speaker Imprint aan het gebruiken bent.

Het Kemper Kabinet kan worden aangestuurd door de eindversterker van een Profiler PowerHead of PowerRack, maar ook met van een externe eindversterker. Bij gebruik van externe stereoversterkers is het mogelijk om twee Kabinets in stereo aan te sturen.

Let op: door de digitale functies werkt het Kemper Kabinet uitsluitend met een Profiler.

Meer weten?

Klik hier voor meer informatie over Kemper Kabinet of om er een te bestellen. Je kunt ook contact opnemen  via emailof bel ons even.