Kauffmann Guitars

Nu ook bij Guitarking

Guitarking is nu ook dealer van Kauffmann Guitars! Deze geweldige vintage-style gitaren worden met de hand gemaakt in Nederland en waren tot voor kort alleen te krijgen bij, jawel, Kauffmann’s Guitar Store in Alphen aan den Rijn. Guitarking en Kauffmann hebben veel gemeen, zoals de liefde voor goed gebouwde gitaren. En het geloof dat wat goed is niet per se van ver hoeft te komen. Liever niet zelfs.

Kauffmann Gitaren worden gebouwd door Albert Deinum. Hij begon te bouwen uit pure liefde voor de klassieke elektrische gitaarmodellen, die voor hem financieel onbereikbaar waren. Dat moest hij zelf ook kunnen maken, maar dan betaalbaar. 

Kauffmann Headstock

Albert gaat bij het bouwen in eerste instantie voor de juiste ‘feel’ van het instrument. Omdat hijzelf ook een gitarist is, weet Albert hoe je onmiddelijk een klik kunt hebben met een gitaar: als de hals goed voelt, qua vorm, qua afwerking, qua frets, en je voelt de body trillen tegen je lichaam als je je eerste akkoord aanslaat. Dit gevoel van thuiskomen dat je kunt hebben tijdens je eerste momenten met een gitaar, dát is wat hem zo aanstreekt bij een goede vintage gitaar. Dus dat is wat hij zoekt bij het bouwen van zijn eigen instrumenten.

 

Hoewel Kauffmann Guitars vrij betaalbaar zijn, zijn ze gemaakt met alleen de allerbeste materialen. Kwaliteitshout met een dunne laag nitrocelluloselak, eersteklas hardware, gecombineerd met licht ‘overwound’ elementen met vintage specificaties.

Wat van dichtbij komt is lekker!

Guitarking en Kauffmann geloven dat het goed is om waar mogelijk lokaal te produceren en te kopen. Het is beter voor het milieu en de economie om gitaren en onderdelen niet meerdere malen over de wereld te vervoeren voordat ze bij jou, de gitarist, aankomen. Kauffmann Guitars bewijzen dat instrumenten van wereldklasse ook uit Nederland kunnen komen!

We beginnen ons dealerschap van Kauffmann gitaren met deze vier prachtmodellen. Klik hier om de gitaren op te zoeken in onze webshop. Daar vind je meer foto's en info.

Uiteraard ben je ook van harte welkom om in onze winkel de Kauffmanns in het echt te komen bewonderen en ze te vergelijken met bijvoorbeeld modellen van Fender Custom Shop, Nash Guitars, PRS. Wil je eerst op afstand een vraag stellen? Dat kan via de mail, via Facebook of per telefoon.