00018-00028 Modern Deluxe Comparison

Benieuwd naar de verschillen tussen een Martin 00018 en 00028 model?

Martin guitars zijn al meer dan 180 jaar een synoniem voor kwaliteit, vakmanschap en iconisch geluid. Binnen de Martin-gitaarlijn zijn er verschillende modellen die elk hun eigen kenmerken hebben. Twee populaire modellen zijn de Martin Triple 0-18 en de Triple 0-28. Hoewel beide gitaren de kenmerkende Martin-stijl delen, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze modellen die van invloed kunnen zijn op het geluid en uiterlijk. In deze tekst zullen we de belangrijkste verschillen tussen de Martin Triple 0-18 en de Triple 0-28 verkennen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken bij het kiezen van een Martin-gitaar.  

Verschil in uiterlijk en geluid

Martin Triple O-18 en Triple O-28 zijn beide populaire modellen. Hoewel ze enkele overeenkomsten vertonen, zoals massief spruce bovenblad, de schaal lengte, vorm en formaat, zijn er ook enkele belangrijke verschillen.

Een van de belangrijkste verschillen tussen de Martin Triple O-18 en Triple O-28 is het hout dat wordt gebruikt voor de zij- en achterkant. De zij- en achterkant van de Triple O-18 zijn ook gemaakt van massief mahoniehout, terwijl de Triple O-28 zij- en achterkant van massief oost-Indisch palissanderhout heeft. Oost-Indisch palissanderhout wordt vaak gebruikt voor gitaarconstructie vanwege de rijke, volle klank en de mooie uitstraling van het hout.

Een ander belangrijk verschil tussen de Martin Triple O-18 en Triple O-28 is de afwerking. De Triple O-18 heeft een satijnen afwerking, terwijl de Triple O-28 een hoogglans afwerking heeft. Satijnafwerkingen geven een meer natuurlijke uitstraling en laten de houtkorrel beter uitkomen, terwijl hoogglansafwerkingen een gladder uiterlijk hebben en meer glans geven.

Er zijn ook enkele verschillen in de details van de afwerking en de hardware. De Triple O-18 heeft bijvoorbeeld zwarte bindingen om de body en geen binding rond de klankgatopening, terwijl de Triple O-28 een witte visgraat (herringbone) binding om de body en wel binding rond de klankgatopening heeft. De Triple O-28 heeft ook parelmoeren stippen als positieaanduidingen op de toets, terwijl de Triple O-18 eenvoudigere stippen van zwart plastic heeft.

Tot slot is er een verschil in prijs tussen de Martin Triple O-18 en Triple O-28. Over het algemeen is de Triple O-28 duurder dan de Triple O-18 vanwege de verschillen in de gebruikte materialen en de afwerking.

Kortom, de Martin Triple O-18 en Triple O-28 zijn beide uitstekende gitaren met een eigen unieke geluid en uitstraling. Het belangrijkste verschil tussen de twee gitaren zit in de gebruikte houtsoorten, de afwerking en enkele details van de hardware. Het is aan de speler om te beslissen welke gitaar het beste past bij zijn of haar speelstijl en voorkeuren.

Moderne Deluxe series bied het beste van vroeger met het beste van vandaag.

Als je van traditionele kenmerken houd dan is de modern deluxe series voor jou, complemenaire houtbinding, zwaluwstaart halsverbinding, gouden open-gear stemmechanieken en pearl inleg. Het bovenblad is gemaakt met behulp van het Vintage Tone System dat het hout veroudert om het geluid van een eeuwenoude Martin te reproduceren. De moderne accenten zoals een brugplaat van koolstofvezel zorgen voor meer volume en een Vintage Deluxe Neck voor een heerlijk comfort. Of je nu op het podium speelt of in een studio, je klinkt geweldig. Moderne Deluxe gitaren bieden het beste van vroeger met het beste van vandaag.

Hoor hieronder de verschillen in geluid

We hebben in onze winkel de verschillen opgenomen tussen een Triple O-18 uit de standaard series en de Triple O-28 uit de modern deluxe series. We hebben in de video ook het OM-JM John Mayer model meegenomen om het geluid van een langere schaal lengte te vergelijken met de kortere schaal lengte van de Triple O modellen.