Guitar Experience Day

Zaterdag 2 November van 11:00 tot 17:00 bij PopEi in het bekende klokgebouw te Eindhoven

Guitar Experience Day. SAVE THE DATE: ZATERDAG 2 NOVEMBER A.S.!! Op deze dag is de winkel in Boekel gesloten en organiseert GUITARKING samen met POPEI en de grote gitaarmerken een zeer unieke spectaculaire gitaardag in Eindhoven! Je bent dan van harte welkom in het klokgebouw tussen 11.00 en 17.00. Eenmalig evenement met DE Grote Merken, volle stands, give-aways, heel veel gitaren, versterkers en effecten om zelf te testen (neem je eigen gitaar mee), gratis restring acties (Dunlop strings), toffe accessoires, speciale studentenacties en supervette clinics/demo's van o.a. Peter van Elderen (TankZilla, peter pan speedrock), Erjan van der Laan (productspecialist Dunlop), Bart Dietvorst (Supro), Glenn Vanherle (HeadRush), Stef Verbeurgt (Marshall). Dit mag je niet missen! Entree is gratis.  

Stands met bekende gitaar merken en meer.

De concertzaal van PopEi wordt speciaal voor deze Guitar Experience Day ingericht met stands van bekende merken uit de gitaarindustrie zoals Gibson, Fender, Taylor, Mayones, Suhr, Squier, Epiphone etc. Daarnaast zullen er de hele middag door zeer interessante demo's gegeven worden in de oefenruimtes, met vele nieuwe gitaarproducten in de markt (zie programma op deze pagina). Ook in de zaal zal een demo zijn met Dunlop gitaar-verzorgingsproducten en accessoires (ook te koop op die dag). Bovendien is er speciaal voor deze dag een gratis Dunlop re-string aktie geregeld en kan je dus geheel gratis je electrische gitaar laten versnaren. (Zolang voorraad strekt, dus zorg dat je erbij bent!)

11:30 - 12:00 Supro Amp Demo door Bart Dietvorst

Supro Amps is de laatste jaren terecht weer helemaal in beeld. Niet de minste gitaristen zoals Jimmy Page (Led Zeppelin) en Joe Perry (Aerosmith) hadden deze amps vast in gebruik. Veel van de bekende oude klassiekers worden opnieuw gereproduceerd. Maar daarnaast heeeft Supro ook een aantal nieuwe modellen uitgebracht. Ze hebben allemaal de bekende Supro retro-look en sound, maar daarbij ook moderne voorzieningen als channel switching en FX-loop, voor hedendaagse toepassingen met een pedalboard. Het is zeer de moeite waard om deze demo te komen bekijken en beluisteren. Met de geweldige gitarist Bart Dietvorst is het eigenlijk altijd een feestje en zeer de moeite waard. Kortom: Komt dat zien komt dat zien op zaterdag 2 november bij PopEi in Eindhoven.

 

 

12:30 - 13:00 Peter van Elderen Signature Sound Shaping

Niemand minder dan het rock-icoon Peter van Elderen, frontman van TankZilla uit Eindhoven Rock CIty komt de eerste clinic geven. Peter staat bekend om zijn ongeëvenaarde brute en spartaanse gitaarsound. Aan de basis van deze zeer eigen gitaarsound staat een routing van Way Huge, EHX, MXR Dunlop en Boss-pedalen die allemaal afzonderlijk naar drie versterkers worden gestuurd: een Marshall half-stack, een Ampeg Bass Stack en een VOX AC30)

Tijdens een demo geeft Peter uitleg hoe hij tot deze sound gekomen is, en hoe ook jij jouw eigen persoonlijke gitaarsound zou kunnen bedenken en maken. Zeer leerzame, gezellige en leuke clinic voor iedere aanstormende gitarist die ook een persoonlijke en unieke gitaar setup wil bedenken.

 

13:30 - 14:00 Marshall Studio Series, Stef Verbeurght

De Marshall Studio Series is een serie die de volle aandacht verdient. De klassieke Marshall versterkers die voor deze serie model hebben gestaan zijn tot op de dag van vandaag echte iconen die niet meer van het live podium weg te denken zijn. Door de compactere behuizing en lichter vermogen (20Watt) zijn deze uitvoeringen bovendien makkelijk mee te nemen en beter inzetbaar op het podium en in de studio. Door de toevoeging van een FX loop zijn ze ook goed te gebruiken met je effectpedalen of 19 inch unit. Na de demo kun je de amps ook nog zelf uittesten. Zorg dus dat je het niet mist!
 
 
 
 
 
 
 

14:30 - 15:00 Headrush Looperboard demo door Glenn Vanherle

Loopers zijn helemaal van deze tijd. Er zijn tal van bekende artiesten die zichzelf begeleiden met een looper. Sommige zijn zelfs zo creatief dat ze al loopend met verschillende instrumenten en zang live hun eigen complete song in elkaar zetten. Er komt dan vaak wel heel veel techniek bij kijken om alle verschillende instrumenten zoals gitaar, bas, synth, drums, en zang etc. van effecten en amps/speakerkasten te voorzien. De Headrush Looperboard heeft alle techniek aan boord om dit te kunnen doen: loopen, opnemen, backingtracks, drumtracks, effecten, amp-modellen, speaker-cabinetten, microfoons, mixers etc. allemaal in 1 behuizing. Het is eigenlijk teveel om op te noemen, maar gelukkig is het merk Headrush een pionier als het gaat om edit-gemak, door het grote touch-screen blijft alles overzichtelijk en heb je controle over alles wat je aan het doen bent. Toch is een goede uitleg en toelichting nooit weg. Vandaar dat we heel blij zijn dat importeur Algam hun Headrush product-specialist Glenn Vanherle bereid gevonden heeft een demo te komen geven. Wees van harte welkom! 

 

15:30 - 16:00 Boss Tubeamp Expander Clinnic door Karel Ilsbroukx

De "Boss Wazacraft Tube Amp Expander" Het is een hele mond vol en het apparaat is al niet minder: het is zo vernieuwend en uniek dat het zeker een demo waard is. Karel Ilsbroukx is de productspecialist van Boss Roland Benelux; hij zal tijdens de demo/clinic laten zien en horen hoe je je eenkanaals buizenversterker zonder FX-loop kunt uitbreiden naar een hele veelzijdige amp met een reactive load (eindbuizenvervorming op ieder gewenst volume), effecten, volumeboost, speaker-simulatie IR presets, verschillende virtuele microfoon-opstellingen etc.

Dit is een van de meest vernieuwende gitaarversterker-tools in de markt, die het verdient om door iedereen ervaren en begrepen te worden. Zorg dus dat je deze niet mist - het kan zomaar jouw persoonlijke versterkeruitbreiding/oplossing zijn. 

 

16:15 - 16:45 Kool Amplification, Aryjan Kool

Kool Amplification is een prachtig versterkermerk van Nederlandse bodem. Amp-designer Aryjan Kool komt in een demo/clinic de inspiratie en achtergrond van zijn merk toelichten. Inmiddels heeft Kool Amplification 4 verschillende basismodellen in het programma. De Eleven, BlueSky, 1984, en de Black. De modellen zijn onderling heel verschillend in sound en mogelijkheden en zullen in de demo worden toegelicht. Alle verschillende modellen zullen tijdens de clinic te horen zijn en zijn ook later door jouzelf uit te proberen. Aryjan gaat graag het gesprek aan en laat zich ook graag door gitaristen inspireren voor goede nieuwe ideeën voor verdere ontwikkeling of zelf een nieuw model voor de toekomst. Het zou heel mooi zijn als wij als gitaristen onder elkaar hem daar bij kunnen helpen ;-)