Gibson USA new line-up

De nieuwe lijn Gibson USA gitaren komt eraan en komt natuurlijk ook binnen bij Guitarking! Na een zakelijk moeilijke periode slaat Gibson terug met gitaren die al meteen enthousiast werden ontvangen. 

Traditie en innovatie bestaan naast elkaar

Gibson grijpt veel terug naar de modellen waarmee het groot geworden is; bij liefhebbers van de traditionele gitaren uit de jaren '50 en '60 zal het hart sneller gaan kloppen. De eerste exemplaren zijn al uitgeleverd en ook wij zijn erg onder de indruk van de kwaliteit.

Er zijn ook prachtige moderne gitaren verkrijgbaar, maar Gibson houdt de progressieve innovaties vanaf nu nadrukkelijker gescheiden van de traditionele modellen. Zoek je dus een old-school gitaar, dan krijg je deze ook zo traditioneel mogelijk. Zoek je juist een uitvoering met moderne bespeelbaarheid, sound en uiterlijk, dan is er voor jou een moderne uitvoering.

De Gibson-series zullen vanaf nu niet meer ieder jaar gewijzigd worden; ze zullen voor langere tijd blijven bestaan. Hieronder stellen we de nieuwe Gibsons aan je voor. Mocht je ergens vragen over hebben, of de gitaren in het echt willen zien, kom dan gerust een kijkje nemen in onze winkel! 

Voor de actuele nieuw Gibson 2019 voorraad klik HIER

In de lange geschiedenis van de Gibson Les Paul waren er veel beroemde uitvoeringen. Vanaf dit jaar maakt Gibson meerdere van deze modellen weer met traditionele kenmerken en in traditionele kleuren. Ook zijn er moderne Les Pauls te koop, met de nieuwste specificaties en een meer edgy uiterlijk. Voor iedere Les Paul-liefhebber is er dus wat wils.

 • Les Paul Modern: de doorontwikkelde Les Paul, met een lichtgewicht body, moderne hardware en een slank halsprofiel met uitstekende bereikbaarheid van de hoogste frets.
 • Les Paul Classic: geïnspireerd op een Les Paul uit de vroege jaren '60, met een 'slim taper' halsprofiel en punchy klinkende zebra-humbuckers.
 • Les Paul Studio: het beroemde werkpaard, met lichtgewicht body, slanke hals en een strakke moderne sound met coiltapping-opties.
 • Les Paul Tribute: een traditionele Les Paul zonder franje maar met een uitstekende bespeelbaarheid en sound, uitgevoerd in stijlvolle satin-finish.
 • Les Paul Special Tribute DC en Les Paul Junior Tribute DC: simpele maar doeltreffende versies van de Les Paul, met 1 of 2 P90-elementen, een double-cut mahonie body en wraparound-brug.
 • Les Paul Standard '50s: De Les Paul Standard geïnspireerd op de jaren '50: een massieve body, rond halsprofiel, klassieke hardware en Alnico II humbuckers of P90's.
 • Les Paul Standard '60s: De Les Paul Standard geïnspireerd op de jaren '60: een massieve body, slanker halsprofiel, klassieke hardware en Alnico V humbuckers.
 • Les Paul Junior en Les Paul Special: Traditionele modellen geïnspireerd op de jaren '50, met een mahonie slab body, een volle fifties-hals, 1 of 2 P90's en een wraparound-brug.
Gibson Les Paul Standard 60's Gibson Les Paul Standard 50's Gibson Les Paul Standard 50's P90
Slim Taper neck profile Vintage 50s neck profile Vintage 50s neck profile
Rosewood fingerboard trapezoid inlay Rosewood fingerboard trapezoid inlay Rosewood fingerboard trapezoid inlay
AA Figured Maple Top Maple Top Maple Top
None weightrelief solid mahogany body None weightrelief solid mahogany body None weightrelief solid mahogany body
Gloss Nitrocellulose Lacquer finish Gloss Nitrocellulose Lacquer finish Gloss Nitrocellulose Lacquer finish
Iced Tea, Bourbon Burst, Unburst Gold Top, Heritage cherry burst, Tobacco burst Gold Top
ABR-1 Tune-O-Matic bridge ABR-1 Tune-O-Matic bridge ABR-1 Tune-O-Matic bridge
Grover Rotomatics w/ Kidney Buttons Vintage Deluxe w/ Keystone Buttons Vintage Deluxe w/ Keystone Buttons
Cream Pickguard Cream Pickguard Cream Pickguard
Gold Top Hats with Silver Reflector & Pointers Amber Top Hats w/ Pointers Amber Top Hats w/ Pointers
Burstbucker 61R Neck PU Burstbucker 1 Neck PU P-90 Neck PU
Burstbucker 61T Brige PU Burstbucker 2 Bridge PU P-90 Bridge PU
2 Volumes, 2 Tones & Toggle Switch  2 Volumes, 2 Tones & Toggle Switch  2 Volumes, 2 Tones & Toggle Switch 
(Hand-wired with Orange Drop Capacitors) (Hand-wired with Orange Drop Capacitors) (Hand-wired with Orange Drop Capacitors)
Hard Shell Case Hard Shell Case Hard Shell Case
Includes Gibson Accessory Kit Includes Gibson Accessory Kit Includes Gibson Accessory Kit

Ook in de SG-lijn valt vanaf 2019 genoeg te kiezen voor zowel de vintage-liefhebber als voor wie op zoek is naar een vooruitstrevender instrument. Er zijn zowel ‘gestripte’ als luxe uitgevoerde versies.

 • SG Modern: de nieuwe luxe versie van de SG, met mahonie body, gevlamd esdoorn top, slanke hals, ebben toets, 24 frets, en met moderne hardware en elementen.
 • SG Standard: geïnspireerd op de beroemde versie van de SG uit de late jaren ‘60, met rondere hals, 22 frets, palissander toets en Alnico II humbuckers.
 • SG Tribute: een traditionele SG zonder franje maar met een uitstekende bespeelbaarheid en sound, uitgevoerd in stijlvolle satin-finish.
 • SG Standard ‘61 met stop-tailpiece, Maestro Vibrola of Sideways Vibrola: heruitgave van de 1961 SG, met gebonden palissander fretboard en Alnico II humbuckers. Vanaf dit jaar heb je een keuze uit een vaste brug, Maestro Vibrola of Sideways Vibrola.
 • SG Junior en SG Special: traditionele uitvoeringen van de SG met 1 of 2 P90 elementen, een slim-taper hals met palissander toets en een wraparound brug.

Gibson heeft onlangs de Memphis-fabriek gesloten, waar hun hollowbody-modellen werden gemaakt. De productie gaat echter gewoon door en is verdeeld over de fabrieken van Gibson USA en Gibson Custom. We krijgen weer prachtige ES-modellen binnen voor liefhebbers van traditionele of modernere (semi-) holle gitaren.

 • ES-335 Figured en ES-339 Figured: moderne luxe versies van de ES-335 en de (kleinere) ES-339, met een AAA gevlamd esdoorn/populier/esdoorn body, esdoorn centerblock, mahonie hals met palissander toets, titanium brugzadels en MHS II humbuckers.
 • ES-335 DOT en ES-335 Satin: traditionele versies van de ES-335, die teruggrijpen op het origineel uit 1958, met mahonie hals, messing brugzadels en ‘dot’-toetsmarkeringen. Het verschil tussen beiden is de lak, die glanzend is of satin-finish.
 • ES-335 DOT P90: gelijk aan de ES-335 DOT van hierboven, maar dan met P90 elementen.
 • ES-335 Studio: Moderne versie van deze klassieker, die van de ES-335 DOT verschilt door een esdoorn hals en 57 Classic elementen.

De Flying V, de Explorer en Firebird zijn al ongeveer 60 jaar oud, maar zien er nog altijd fris en edgy uit, vanwege hun excentrieke vormen. De modellen worden gemaakt met traditionele specificaties of in een nieuwere interpretatie.

 • Flying V en Explorer: Geïnspireerd op de originelen uit 1958, met naturel gelakte mahonie body en hals, palissander toets en Burstbucker 2 en 3 elementen.
 • Firebird: Trouw aan de originele uitvoering van het model uit 1963, met een neck-through-body constructie van walnoot en mahonie en mini-humbuckers.
 • Firebird Tribute: een nieuwere uitvoering van de Firebird, maar met vintage-styling. Mahonie body en hals, palissander toets, mini-humbuckers en satin-finish.
 • Flying V B-2 en Explorer B-2: Agressievere versies van de Flying V en de Explorer in Satin Black, met Dirty Fingers humbuckers en een enkele volume- en tone-knop.

Hoewel wij in onze winkel meestal weinig basgitaren hebben, konden we de verleiding niet weerstaan enkele prachtige nieuwe Gibson bassen in te kopen. We verwachten een splinternieuw model en twee klassiekers:

 • Les Paul Junior Tribute DC Bass: nieuw shortscale model met een mahonie body, esdoorn hals met palissander toets en een splitsbare enkele humbucker.
 • SG Standard Bass: Iconisch shortscale-model met mahonie body en hals, palissander toets en twee humbuckers. Speelt erg gemakkelijk en heeft een diepe ronde sound.
 • Thunderbird Bass: gebaseerd op het originele ontwerp uit 1963. Met full-scale mensuur en een neck-through-body constructie van walnoot en mahonie.