Gibson Namm 2019 nieuws

Wat kunnen we dit jaar verwachten van gitaar fabrikant Gibson USA tijdens de Namm show

Gitaar fabriek Gibson USA, wie kent ze niet? Het merk is groot geworden met klassieke traditionele modellen zoals Les Paul, SG, ES-335, Firebird,Flying-V, Explorer etc. Deze modellen horen in hun traditionele vormen nog steeds tot de absolute top en staan nog altijd op het wensen lijsje van bijna iedere elektrische gitarist. De Gibson Les Paul Standard is zo populair geworden door zijn klassieke ontwerp en zoals hij toen was gaan ze hem nu ook weer maken. Ditzelfde kunnen we ook verwachten van alle andere klassieke modellen van Gibson. Kijk verder op deze pagina voor nog meer nieuws. 

Goed nieuws voor alle Gibson liefhebbers.

Tegen alle verwachtingen in staat Gibson vol trots dit jaar weer op de Namm show met een zeer sterke gitaar- en baslijn die alle Gibson-liefhebbers zal bevallen. Geen zelfstemmende tuners, brede nekken, holograms of andere ongebruikelijke specs, maar meer klassieke modellen in traditionele uitvoeringen en kleuren.  Inclusief een nieuwe Les Paul Junior Double Cut, 50’s en 60’s LP’s met zelfs  nog meer klassieke specs uit het verleden zoals P-90 elementen en Vibrola tremolo’s voor de SG modellen.

 

Op het eerste gezicht zijn dit de eerste veranderingen.

1. De dot inlay op de Les Paul Studio Tribute is weg.
2. Standaard Studio heeft geen neck binding en zal ongeveer €200 goedkoper zijn.
3. Het Traditional model is vervangen voor Standards 50's or 60's met ABR-1 brugjes.
4. De SG komt nu met Maestro of Sideways tremelo
5. De Les Paul en SG Juniors zijn terug met normale headstock logos.
6. De Les Paul 50's neck is niet meer slim taper.
 
 
 

Heeft u toch voorkeur voor moderne specs?

Natuurlijk heeft Gibson ook aan de liefhebbers voor iets modernere uitvoeringen gedacht en daarvoor hebben ze nog steeds Les Paul en SG modellen met iets modernere specs zoals gewicht-gereduceerde body’s, Grover locking stemmechanieken, Coil split en phase shift BurstBucker pro pickups.

 

Wat kunnen we dit jaar nog meer verwachten ?

We kunnen verder dit jaar nog meer nieuws verwachten zoals een betaalbare lijn akoestische Gibson gitaren uit Montana en een aantal nieuwe artist modellen waaronder de lange verwachte Chuck Berry ES-350T.

Kortom:

De nieuwe Gibson directie heeft goed geluisterd naar de kritische geluiden uit de markt en ze laten zien dat ze in staat zijn om te vernieuwen zonder dat ze de traditie die ze groot heeft gemaakt vergeten.