Fender American Professional II

De electrische gitaar voor iedereen.

De Fender American Professional II gitaren zijn ontworpen met meer dan zestig jaar innovatie, inspiratie, evolutie en zijn door ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van de hedendaagse elektrische gitarist(e). Op het eerste oog lijken alle diverse modellen zoals de oude American Pro series op de oorspronkelijke oermodellen uit de jaren vijftig en zestig van Fender. Toch hebben alle modellen diverse specifieke aanpassingen gekregen om aan de wensen van de huidige electrische gitarist te voldoen. Met deze nieuwe aanpassingen zijn alle Fender American Pro II modellen weer klaar voor de huidige markt en voor de toekomst. Wilt u meer weten over de specifieke aanpassingen? Kijk dan op deze speciale nieuws pagina die daar over gaat of kom langs in onze winkel aan de kerkstraat in Boekel om ze te komen bekijken. U bent van harte welkom.    

Een aantal aanpassingen op een rij.

De Fender Amerikaanse Pro II Stratocaster levert onmiddellijke de bekende vertrouwde feel maar is daarbij zeer veelzijdig en dat zul je meteen voelen en horen, met deze verbeteringen is het een nieuwe standaard voor hun professionele USA instrumenten.

De populaire diepe "C"-nek is nu voorzien van gladde gerolde toetsenbordranden, een "Super-Natural" satijnen afwerking en een nieuw gevormde nek hiel voor een comfortabel gevoel en een gemakkelijke toegang hoger op de hals. De nieuwe V-Mod II Stratocaster single-coil pickups zijn meer gearticuleerd dan ooit, met behoud van het bel achtige transparante hoog en de warmte. Een verbeterde 2-punts tremolo met een koudgewalst stalen blok verhoogt de sustain, helderheid en high-end tophoog.

KENMERKEN

  • Drie V-Mod II single-coil Stratocaster pickups
  • Opgewaardeerde 2-punts Tremolo met Koudgewalst staal blok
  • Diep "C"-vormig halsprofiel met gerolde vingerboordranden
  • Benen topkam
  • 22 smalle fretten voor gemakkelijk opdrukken
  • Treble bleed circuit voor behoud van hoog bij het dicht draaien van de volume knop
  • deluxe gegoten hardshell koffer

 

ELZENHOUT OF GEROOSTERDE DENNENHOUT

De nieuwe Fender American professional II gitaar is verkrijgbaar in elzenhout of geroosterd grenenhout (bij bepaalde kleuren). Elzenhout is een klassiek Fender-tone hout met een uitgebalanceerde klank die perfect is voor bijna elk genre. Geroosterd grenen is een lichtgewicht hout dat bekend staat om zijn punchy en complexe klank - opgewaardeerd met de roasted/bak behandeling, word ook de resonantie sterk verbetert.

 

V-MOD II PICKUPS

V-Mod II Stratocaster pickups zijn specifiek voor elke positie gevoiced, waardoor een perfect uitgebalanceerde toon ontstaat met de vintage warmte en het bekende heldere geluid waar Fender legendarisch mee is geworden.

 

NIEUWE GEVORMDE HALS HIEL

De afgeronde hals hiel en het afgeschuinde halsplaatje zorgt voor betere toegang van de hogen noten boven op de hals. Het resultaat is gemakkelijk bespeelbare gitaar voor solo en melodie spelen van de dunnen snaren hoger op de hals.

 

2-PUNTS TREMOLO MET KOUDGEWALST STALEN BLOK

Deze Stratocaster is voorzien van een tweepunts tremolobrug met stalen vintage-stijl zadels voor een superieure klank, stabiliteit, tremoloactie en gemak van afstelling - en het opgewaardeerde koudgewalste stalen blok zorgt voor meer sustain, helderheid en high-end hoog.

 

DIEP "C"-HALSPROFIEL MET GEROLDE TOETSENBORDRANDEN

Het nieuwe Deep "C" halsprofiel van de Professional II levert zowel comfort als snelheid en is slank bij de topkam en word geleidelijk aan voller bij het naderen van de 12e fret. Dit zorgt voor een prettig gevoel tijdens het spelen van akkoorden en begeleiden en is bovendien perfect geschikt is voor het spelen van losse noten. De met de hand gerolde toetsenbordranden en de Super-Natural satijnen afwerking zorgen voor een uiterst comfortabel gevoel.

 

SPECIALE ELEKTRONICA

Een gemakkelijke push-push schakelaar op de tweede toonregeling activeert de nekpickup in schakelaarposities één en twee, waardoor twee unieke pickupconfiguraties worden toegevoegd die normaal gesproken niet op een Strat te vinden zijn.

 

 

Luister hieronder voor een volledig beeld en sound impressie

Klik HIER voor Fender American Professional II voorraad.