Fender American Pro

Zet de nieuwe Standaard

Fenders serie American Professional vervangt vanaf 2017 de beroemde en langlopende lijn American Standard. Net als haar voorganger bestaat deze prachtige nieuwe gitaarlijn uit moderne uitvoeringen van Fenders beroemde modellen, en de serie heeft de vertrouwde hoge bouwkwaliteit. Toch worden er met de American Pro-serie wat belangrijke veranderingen doorgevoerd.

Opvallend voor de serie is de nieuwe “deep C”-halsvorm: een comfortabele middenweg tussen een moderne C en een U-profiel. De nieuwe narrow-tall frets intoneren precies en zijn makkelijk bij het opdrukken van snaren. De topkam is bij alle American Professionals van echt been, en ook de bruggen zijn anders dan die van de American Standards: zo hebben de Telecasters een vernieuwde “ashtray” met drie gecompenseerde messingzadels en hebben de Strats een “pop-in” vibratopook. Alle gitaren hebben een treble-bleed circuit dat de helderheid in je geluid bewaart als je je volumeknop omlaag draait. 

In tegenstelling tot de American Standard-serie bevat de American Pro-gitaarserie naast Telecasters en Stratocasters ook Jazzmaster- en Jaguar-modellen. Deze gitaren hebben wat moderne aanpassingen ten opzichte van het vintage-ontwerp, zoals eenvoudigere knoppen en een nieuw stabieler brugontwerp. 

In de serie zijn naast oude favorieten ook prachtige nieuwe kleuren beschikbaar, zoals Sonic Grey, Mystic Seafoam en Antique Olive. De gitaren worden geleverd in een luxe koffer.

American Std vs. American Pro

Overeenkomsten

Enkele belangrijke zaken zijn in de nieuwe serie behouden gebleven. Dit zijn de belangrijkste: 

Tuners

Staggered Modern

Headstock

Small / Classic

Fretboard radius

9.5”

Truss Rod

Bi-Flex Dual Adjust

Neck Joint

4 Bolt Micro-Tilt

Body Construction

2-4 Pieces

Verschillen

Een belangrijk verschil is dat de American Pro nu ook Jaguars en Jazzmasters bevat. Die waren er niet als American Standard. 
Verder zijn de belangrijkste verschillen:

 

American Standard

American Professional

Neck Shape

Modern C

Deep C

Frets

Medium Jumbo

Narrow Tall

Pickups

Custom Shop

New V-Mod / New Shaw

Strat Bridge

Am Std 2 Point

Am Std 2 Point w/ Pop-In Arm

Tele Bridge

6 Steel Saddles, Brass Plate

Redesigned ash tray,
3 compensated brass barrel saddles

Nut

Synthetic Bone

Genuine Bone

Case

Molded Case

Molded Elite Hardcase