Gibson USA 2017

Gibson USA 2017 line up

Gibson USA biedt in 2017 veel te kiezen voor jou als gitarist. In de nieuwe lijn gitaren vind je nieuwe uitgaven van klassiekers en ook verfrissende nieuwe ontwerpen. Daarnaast zijn enkele populaire modellen uit Gibsons rijke historie terug van weggeweest. Net als in 2016 zijn bovendien de meeste instrumenten zowel verkrijgbaar in traditionele (T) als in High Performance (HP) uitvoering. Zo zul je altijd je droomgitaar kunnen vinden, of je nu meer vintage-gericht bent of juist houdt van een modernere look en feel. We stellen de Gibson USA 2017 modellen en hun onderlinge verschillen hieronder aan je voor.

Gibson Les Paul 2017

De Gibson Les Paul 2017 wordt gemaakt in zes series, die allemaal zowel verkrijgbaar zijn in traditionele (T) als in High Performance (HP) uitvoering, waarover hier meer. In volgorde van luxe naar voordeliger zijn dat:

  • Gibson Les Paul Standard: het moderne vlaggenschip van de Les Pauls, met een AAA esdoorn top, de nieuwe 'Ultra Modern' gewichtsbesparing, een asymmetrisch 'slim taper' halsprofiel met een compound radius, en een push-pull functie op alle potmeters voor veel verschillende sounds. Met Burstbucker Pro elementen.

  • Gibson Les Paul Traditional: geïnspireerd op de Les Pauls uit de late jaren '50, met een AA esdoorn top, zonder gewichtsbesparende kamers en met een volle ronde fifties-hals. Met Burstbucker 1 en Burstbucker 2 elementen.

  • Gibson Les Paul Classic: terug van weggeweest is de populaire Les Paul Classic: een moderne versie van een jaren '60 Les Paul, met een klasse A esdoorn top, 9 gewichtsbesparende kamers en een 'slim taper' halsprofiel. Met '57 Classic en '57 Classic + elementen.

  • Gibson Les Paul Studio: een modern werkpaard, met 'plain A' esdoorn top, de nieuwe 'Ultra Modern' gewichtsbesparing, 'slim taper' halsprofiel en coil-tap functie. Met 490R en 498T elementen.

  • Gibson Les Paul Tribute: een kruising tussen een vintage en een moderne Les Paul, met een 'plain A' esdoorn top, 9 gewichtsbesparende kamers, een 'slim taper' halsprofiel en moderne 490R en 490T elementen.

  • Gibson Les Paul Faded: de looks van een Les Paul die al een leven lang mee op tour is geweest, maar met een moderne bespeelbaarheid. 'Worn Satin' lak, de nieuwe 'Ultra Modern' gewichtsbesparing en een 'slim taper' halsprofiel. Met moderne 490R en 490T elementen.

Gibson SG 2017

Van de SG worden in 2017 drie verschillende series uitgebracht, alle drie zowel verkrijgbaar in traditionele (T) als in High Performance (HP) uitvoering (lees hier meer over het verschil tussen T en HP):

  • Gibson SG Standard: Het vlaggenschip van de SG's, met high gloss lak, de kleine sixties slagplaat, trapezium toetsmarkeringen, Grover locking stemmechnieken en '57 Classic elementen.

  • Gibson SG Special: Een SG met een vintage-uitstraling en moderne kenmerken, met satin finish, de kleine sixties slagplaat, blokvormige toetsmarkeringen, vintage 'keystone'-stemmechanieken en veelzijdige 490R/490T humbuckers.

  • Gibson SG Faded: de looks van een SG die al een leven lang mee op tour is geweest, maar met een moderne bespeelbaarheid. Met 'worn satin'-lak, de grotere 'full face' slagplaat, 'dot' toetsmarkeringen, vintage ‘keystone'-stemmechanieken en veelzijdige 490R/490T humbuckers.

Gibson Firebird 2017

De Firebird wordt in 2017 gemaakt in twee series, allebei leverbaar in traditionele (T) of High Performance (HP) uitvoering:

  • Gibson Firebird: De klassieke uitvoering met mini-humbuckers, Steinberger-stemmechanieken en de traditionele look en sound.

  • Gibson Firebird Studio: Een nieuwe uitvoering voor 2017, met krachtigere full-size Gibson 496 humbuckers en Grover stemmechanieken.

Gibson Explorer 2017 / Gibson Flying V 2017

De 'futuristische klassiekers' Explorer en Flying V keren terug in 2017! Beide gitaren zijn verkrijgbaar in traditionele (T) of in High Performance (HP) uitvoering.

  • Gibson Explorer: de Explorer heeft een mahonie body en hals, een traditionele palissander (rosewood) toets en Grover stemmechanieken. Met stevige Gibson 496 humbuckers.

  • Gibson Flying V: de Flying V heeft net als de Explorer een mahonie body en hals en Grover stemmechanieken, maar een grenadillo toets. Ook de elementen zijn anders: de Flying V heeft Gibson Dirty Fingers humbuckers.